Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»
Hot om amerikanska flygan driver råolja terminer och guldpris
guldpris | 11 Aug, 2014 | Huvudkategori | (606 Läst)
Godkännandet av flyganfall i Irak av USA-presidenten råolja terminer har låt stå på fredagsmorgonen. Barack Obama hade hotat att ingripa, ska den islamistiska ...
"De väpnade styrkorna, som nu hamnar i hårkorset är i norra Irak, långt borta från de flesta produktionsanläggningar, men atmosfären kan påverka marknaderna under lång tid", säger Michael McCarthy, chefsstrateg vid CMC Markets i Sydney.
Dessutom Kinas export ökade på årsbasis i juli på 14,5 procent och hade därmed överskred det förväntade sju procent. Kina kommer till elva procent andel av den globala efterfrågan på olja.
WTI för leverans i september fick 0,9 procent till $ 98,17 per fat. Kontraktet på Brentolja steg med 1,1 procent till $ 106,55.
Guld gynnades också av situationen i Irak. Den uns guld vann på spotmarknaden 0,7 procent till $ 1,321.80. Dagen före ädelmetall hade drivits av ytterligare intensifiering av spänningarna mellan Ryssland och USA och Europa uppåt.
Den förbättrade utsikter avspeglas i en undersökning av Bloomberg bland analytiker och handlare motstå. För den kommande veckan 17 av respondenterna är optimistiska, bara tre skeptisk och sex set neutral.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21768

 
Om: