Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»
Guldpris dips som fysisk efterfrågan viker
guldpris | 19 Nov, 2013 | Huvudkategori | (589 Läst)
Guldpris lättade på måndagen som svag fysisk efterfrågan och en reträtt i andra varor uppmanas valutahandlare att låsa i tre dagar till ett värde av vinster , trots att förväntningarna om att den amerikanska penningpolitiken skulle stanna lös för tillfället utlånade stöd .

Spekulationer om att inkommande Federal Reserve chefen Janet Yellen skulle behålla Feds lätta penningpolitik bidrog till att lyfta guld i slutet av förra veckan efter att hon kraftfullt försvarade bankens djärva steg för att stimulera ekonomisk tillväxt på torsdag .

Ultra - lös penningpolitik , vilket gynnar guld genom att hålla räntorna låga samtidigt underblåser förväntningar om stigande inflation , har varit en viktig drivkraft för högre guldpriser under de senaste åren . De har fallit 23 procent i år på spekulationer är det satt till slutet .

Spot guld var ned 0,3 procent till $ 1,285.45 ett uns vid 1007 GMT . Metallen klättrade mer än $ 20 per uns under de tre sista dagarna i förra veckan efter att ha visat en månads låga på $ 1,260.89 på tisdag .

Amerikanska guld terminer för december leverans sjönk $ 2,40 per uns på $ 1,285.00 .

" Det finns inte en massa nya pengar som kommer in , och kinesiska premier är något av en besvikelse för tid av året . Och idag allt finns i rött , så guldets bara följa efter , " Simon Weeks , chef för ädelmetaller vid ScotiaMocatta , sade . " Men totalt sett är detta en sidledes miljö . "

" Om vi har bevis på att de gröna skotten ( av amerikanska ekonomiska återhämtningen ) förvandlas till något mer meningsfullt , klart det kommer att ha en negativ inverkan på guld , men det verkar dessa förväntningar trängs ut ytterligare en gång , " sade han . " Likaså tror jag inte att det finns tillräckligt med negativitet kommer tillbaka in igen för att driva oss tillbaka till bull läge . Så vi är bara i sidled korridor . "
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21595

 
Om: