Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»
Guldpris rallyt håller , men ETF utflöden accelererar igen
guldpris | 26 Okt, 2013 | Huvudkategori | (612 Läst)
Guldpris konsoliderade senaste uppgångar på fredagen håller nyckeln $ 1350 ett ounce nivå det skalas igår att nå en månad hög .

På sena eftermiddagen handeln på Comex marknaden i New York december guldterminer bytte ägare på $ 1,351.60 , en liten vinst på torsdag är nära , men kraftigt upp från att öppna nivåer av $ 1335.
Guld tjurar draghjälp av det faktum att ädelmetaller lyckats klättra hela dagen trots en starkare dollar . Guld och dollarn rör sig vanligtvis i motsatta riktningar .

Men att begränsa uppsidan för metallen är de fortsatta utflöden från guldet - stödda ETF marknaden .

Innehav i världens största guld- ETF , SPDR Gold Aktier ( NYSE : GLD ) är på den lägsta nivån sedan februari 2009 .

Från och med idag GLD 2013 såg utflöden på 479 ton till 872 ton , ned 35,4 % från rekordhöga 1,351.24 ton slog början av december förra året .

Utflöden har avtagit dramatiskt från torridhastighet tidigare i år , men den här veckan GLD innehav minskade ytterligare 10,2 ton föra omsättning hittills i oktober till 34 ton . Septembers inlösen uppgick 13 ton , medan augusti till platt .

I en intervju på CNBC Mark Keenan , Cross Commodity Research strateg , sade Societe Generale mycket av den senaste tidens styrka i guld har varit som en följd av kort som täcker på terminsmarknaden och ett ihållande rally bör inte förväntas .

Keenan sade att historiskt November är en bra månad för guldpriset som Indien , kommer in i världens största konsument av metallen , en säsong av festivaler .

Indien kan mycket väl förlora sin topposition till Kina i år som ansträngningar från landet för att stävja indianernas aptit för guld och en svag rupier crimp köp.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21573

 
Om: