Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»
Guld kumpaner ser guldpris betydligt lägre
guldpris | 02 Jul, 2013 | Huvudkategori | (636 Läst)
Guldpris är nu stabiliserats strax under $ 1260 ett ounce. Enligt olika bankernas analytiker, är nedgången inte över.

Förlusten i värde från guldet sedan början av priset korrigering uppgår nu till $ 66000000000. Priset är ännu fallit under den nivå som behöver några guldgruvor att arbeta för att bryta även, som en rapport från Bloomberg nyhetsbyrån är uppenbar. Redan hade första guldgruvor på sina balansvärden avskrivarnas meddela.

Plötsligt alla se svart

Den 28 Juni i år såg guld med 1'180 .50 per uns, den lägsta nivån under de senaste 34 månaderna. Den drastiska priskorrigering har föranlett många guld prognosmakare att anpassa sina prismål till den förändrade situationen. Således, guld Goldman Sachs analytiker förutspår att priset per ounce jota slutet av 2014 till 1.050 dollar.

Credit Suisse ser guld förvandlas till något tolv månaderna 1150 dollar. Guld analytiker är pessimistiska om Danske Bank: Du kommer att se priset på guld till 1.000 dollar, och faktiskt redan i tre månader.

Andra banker som Morgan Stanley, BNP Paribas och UBS har reviderat sina prognoser förra månaden guld ner. Närvarande upptagna guld strax under 1.260 dollar.

Spela quarterly förlust

Bara i år har förlorat 25 procent av sitt värde ett guld, som ensamt står för 23 procentenheter under det andra kvartalet. Det är det största värdet av förlusten i ett enskilt kvartal sedan 1920, sedan Bloomberg började spela guldpriset.

Var delvis ansvarig för försäljning av börshandlade produkter (ETP) av investerare, som uppgick under de senaste sex månaderna till 586,5 ton. Detta är en större kvantitet än främja guldgruvorna i Sydafrika i tre år.

Trigger Ben Bernanke

Enligt verksamheten i amerikanska www.guldpris.info kommissionen statistik var hedgefonder och andra stora spekulanter under de senaste sex åren, aldrig mer så hausse på guld. Kontrakten för blankning har nästan nått rekordnivåer, efter Feds ordförande Ben Bernanke den 19 Juni meddelade att Fed avser att upphöra med att förse marknaden med billiga pengar ibland.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21465

 
Om: