Blogg gratis Logga in
Guldpriset att stödjas av pågående geopolitiska risker
guldpris | 24 Jun, 2014 | Huvudkategori | (640 Läst)
Guldpriset noterade i början av den nya handelsveckan fortsätter långt över märket på $ 1300 per troy ounce, och bör i så fall vara bra stöd av de pågående geopolitiska risker, analytiker vid Commerzbank företag & Markets.

Silver AVSER i stort sett oförändrat på bara 21 USD per troy ounce. Spekulativa finansiella investerare har ökat sina långa nettopositioner ökade under veckan som slutade 17 juni var guld första gången på sex veckor. Dessa har ökat med över 40% till 53.600 kontrakt, vilket dock nästan uteslutande kommer med ett överdrag av korta positioner om.

För silver, är samma bild uppenbar. Återigen, var korta positioner täcks upp i stor skala, vilket ledde till att långa nettopositioner i fyra veckor skulle ha gått för första gången. Statistiken är dock inte de kraftiga ökningar av priserna på guld och silver ingår i slutet av förra veckan, vilket skedde främst på terminsmarknaden, så att de långa nettopositioner kommer sannolikt att vara mycket högre nu.

Eftersom de kinesiska tullmyndigheterna har rapporterat i dag på morgonen att Kina har importerat maj nästan 196 ton silver. Importen var belägna både ovanför föregående månad och jämfört med föregående år. Sedan början av importen silver skulle uppgå till 1.154 ton, mer än 16% mer än förra året. Uppgifter om den kinesiska guld import, vilket också skulle publiceras denna vecka kommer att visa om den svaga föregående månad var en blip eller den kinesiska guld efterfrågan svalnat hållbart.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21721

Om: