Blogg gratis Logga in
Guldpris höjningar som kinesiska efterfrågan är tillbaka
guldpris | 07 Feb, 2014 | Huvudkategori | (791 Läst)

Guldpris kantade högre på fredagen som kinesiska köparna kom tillbaka till marknaden efter en veckolång semester och var inställd på att stiga för en sjätte vecka av sju som globala aktier var på kant över ekonomiska frågor tillväxt .

Traders dock höll ut på stora satsningar förrän efter utgivningen av den amerikanska Arbetstillfällen utanför jordbrukssektorn rapport senare på dagen , vilket skulle kunna ge ledtrådar om styrkan i återhämtningen .

Spot guldpris steg 0,4 procent till $ 1,261.65 ett uns av 0714 GMT . Den har fått cirka 1,5 procent den här veckan .

USA anställa sannolikt snäste tillbaka från en treårig låg i januari och höll arbetslösheten stadigt på 6,7 procent , enligt en Reuters enkät av ekonomer , men en del varnade för att extremt kalla vädret kan ha haft en inverkan .

" Som alla andra marknaden , är guld väntar på Arbetstillfällen utanför jordbrukssektorn för ledtrådar , " säger Victor Thianpiriya , analytiker på ANZ .

" Om det är en dålig rapport , kommer marknaden sannolikt rabatt det som en väderrelateradfråga som vi såg i december. Den första reaktionen skulle vara en spik i guldpriset , men som skulle lindas tillbaka under de följande dagarna ", sade han .

Efter en blandad kompott av ekonomiska data under de senaste dagarna , är marknader tittar mot jobb rapport på fredagen att ge viss klarhet om tillståndet i ekonomin .

Antalet amerikaner arkivering nya ansökningar om arbetslöshetsunderstöd sjönk mer än väntat förra veckan , data visade på torsdag , men andra data visade en nedgång i USA: s export i december.

Silver , spåra guld är upp 4 procent den här veckan - den största veckovisa vinst sedan mitten av augusti.


Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21659

Om: