Blogg gratis Logga in
Guldpris faller för 2: a dagen på upbeat amerikanska jobbdata
guldpris | 09 Jan, 2014 | Huvudkategori | (635 Läst)
Guldpris föll för en andra raka session på onsdagen , tyngd av optimistiska amerikanska jobb i den privata sektorn uppgifter och protokoll från mötet Federal Reserve `s december som visade att centralbanken var inställd på att avveckla sina obligationsköp i en stadig takt .

Protokoll från Fed `s December 17-18 politiska möte , som släpptes på onsdagen , visade många medlemmar av den politiska inställningen Federal Open Market Committee ville gå försiktigt i trimma köp av tillgångar , och de flesta ville betona att ytterligare minskningar var inte på en förinställd kurs.

Den amerikanska centralbanken `s planer på att trimma sin massiva bond - köp program med 10 miljarder dollar till 75 miljarder US-dollar per månad och en förbättring av USA: s ekonomiska utsikterna kommer att fortsätta att pressa metallen , sade handlare .

" Om det inte finns en betydande minskning av arbetstillfällen , förväntningar om att Fed kommer att fortsätta att upphäva sin bond - köpa programmet är fortfarande det viktigaste fokus för marknaden , och det ` s varför guld är under press ", säger David meger , chef för metaller handel på Chicago terminer courtage Vision Financial Markets .

Spot guld var ned 0,4 procent till USD 1,226.76 ett uns av 03:12 EST (2012 GMT ) .

US Comex guld terminer för februari leverans bosatte sig USD 4.10 per uns på USD 1,225.50 , med handelsvolymen cirka 5 procent under 250 - dagars genomsnitt , visade preliminära Reuters uppgifter .

Bullion föll efter att ADP Nationella sysselsättningsrapporten visade att amerikanska privata arbetsgivare lagt en större - än - väntat 238.000 jobb i december , den största ökningen på 13 månader .

Guld var fortfarande nästan 2 procent under 2014 på aktieförluster och fond köper relaterade till index omfördelning efter att den förlorade 28 procent förra året för sin största årliga förlusten på 32 år .
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21644

Om: