Blogg gratis Logga in
HSBC ytterligare räknar med ökad efterfrågan på guldsmycken
guldpris | 30 Nov, 2013 | Huvudkategori | (615 Läst)
Analytiker vid HSBC ser den framtida efterfrågan på guldsmyckenpositivt - delvis på grund av de låga guldpris .

Banken påpekade att den största smycken återförsäljare i världen Chow Tai Fook för halvåret kunde rapportera en ökning av nettovinsten på 92,3 % i slutet av september , vad företaget är också på nedgång i guldpriset satte zurückführte.Der butikernas försäljning i denna period med 33,2 % . Även i Kina , var en ökning med 21,5 % observerats , Hongkong , Macao och Taiwan inspelade tillväxt på 47 % , som Chow Tai Fook . Hur HSBC förklarar innebära ökad försäljning inte lika en ökning av förbrukad guld , silver eller platina , men tror du att de högre smycken försäljning åtminstonepekar på ett uppsving i efterfrågan på fysiskt guld .

Så även Tiffany & Co har rapporterat en global försäljningsökning på 7 % för tredje kvartalet , sade analytiker , och hänföras till den ökade efterfrågan från kinesiska kunder . HSBC räknar med en fortsatt stark efterfrågan på smycken , framför allt i Kina , som på sikt kommer att bidra till att stödja priset på guld till ett lågt pris på guld .
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21609

Guldpris dips som fysisk efterfrågan viker
guldpris | 19 Nov, 2013 | Huvudkategori | (590 Läst)
Guldpris lättade på måndagen som svag fysisk efterfrågan och en reträtt i andra varor uppmanas valutahandlare att låsa i tre dagar till ett värde av vinster , trots att förväntningarna om att den amerikanska penningpolitiken skulle stanna lös för tillfället utlånade stöd .

Spekulationer om att inkommande Federal Reserve chefen Janet Yellen skulle behålla Feds lätta penningpolitik bidrog till att lyfta guld i slutet av förra veckan efter att hon kraftfullt försvarade bankens djärva steg för att stimulera ekonomisk tillväxt på torsdag .

Ultra - lös penningpolitik , vilket gynnar guld genom att hålla räntorna låga samtidigt underblåser förväntningar om stigande inflation , har varit en viktig drivkraft för högre guldpriser under de senaste åren . De har fallit 23 procent i år på spekulationer är det satt till slutet .

Spot guld var ned 0,3 procent till $ 1,285.45 ett uns vid 1007 GMT . Metallen klättrade mer än $ 20 per uns under de tre sista dagarna i förra veckan efter att ha visat en månads låga på $ 1,260.89 på tisdag .

Amerikanska guld terminer för december leverans sjönk $ 2,40 per uns på $ 1,285.00 .

" Det finns inte en massa nya pengar som kommer in , och kinesiska premier är något av en besvikelse för tid av året . Och idag allt finns i rött , så guldets bara följa efter , " Simon Weeks , chef för ädelmetaller vid ScotiaMocatta , sade . " Men totalt sett är detta en sidledes miljö . "

" Om vi har bevis på att de gröna skotten ( av amerikanska ekonomiska återhämtningen ) förvandlas till något mer meningsfullt , klart det kommer att ha en negativ inverkan på guld , men det verkar dessa förväntningar trängs ut ytterligare en gång , " sade han . " Likaså tror jag inte att det finns tillräckligt med negativitet kommer tillbaka in igen för att driva oss tillbaka till bull läge . Så vi är bara i sidled korridor . "
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21595

Guldpris förväntas minska till 1180 $
guldpris | 08 Nov, 2013 | Huvudkategori | (614 Läst)
Guld vände kraftigt på nedsidan i början av september , genom den stigande trendlinjen av en korrigerande kanal . Som vi vet att det är en viktig signal för en förändring i trenden , vilket innebär att baisse pris åtgärder är nu tillbaka i syfte att kunna accelerera på nedsidan under de närmaste veckorna om vi anser eventuellt kompletterat platt korrigering i våg 2 . En höst och daglig nära under 1251 behövs för en våg 3 ner tillbaka till 1180 .

På 4h diagrammet nedan kan vi se nyligen ändrade ned från 1360 där en fem våg flyttar från 1251 troligen åstadkommit att platta korrigering i våg 2 som nämnts och som presenteras i diagrammet ovan . Observera att nuvarande svaghet också utvidgas genom den lilla basen kanalens linje ( blå cirkel ) som vanligtvis förekommer i impulsivt pris åtgärder . Med det sagt , är ytterligare svaghet förväntas som vi tror att priset är i nu går lägre i röd våg i) som kan finna ett stöd runt 1280-1290 och sedan gör en retracement upp i röda vågen ii ) som skulle kunna vara en mycket bra läge för korta tillfälle.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21583

Om: