Blogg gratis Logga in
Den monetära kaos kommer, guldpris rycker på axlarna, och det är bra
guldpris | 20 Jan, 2013 | Huvudkategori | (583 Läst)
Under de senaste dagarna, var jag tvungen att le åt de två påståenden: att förbundskansler kandidat Peer Steinbrück uppgift vill tvinga bankerna att sänka sina räntor på lån MRP drastiskt, och att vid Handelsblatt nätet redaktör Oliver 15: e våningen Januari ryckas med detta förslag var: "Såld våra guld" Steinbrück valkampanjen slagord har blivit åtminstone ett högt underhållningsvärde som ökar med dess sjunkande popularitet betyg, som uppträder ungefär som ökat sedan 2001 guldpris i förhållande till den minskande köpkraft euro och dollar. ? Men Lager Sälj rekommendationen fortfarande retar mig en jämförelse: Den 5 mars 2002 den tidigare SPD sociala politiker Herbert Ehrenberg råd också i Handelsblatt: "Såld allt guld" Hade Bundesbank följde hans råd, skulle Tyskland ha nu mindre tiotals miljarder.

Chansen är stor att du frågar dig själv: Vad finns det att le? Först kort Steinbrück. Han vill veta, inte bara lock MRP intresse utan också i fråga om nya hyresavtal, hyror, och att med hjälp av den lokala jämförande hyran, som kan överskridas i framtiden, enligt Steinbrück bara 10 procent i ett sådant fall. Lie, såsom är brukligt i de tyska städerna, långt under nivån för nyuthyrningar, godsägarna är de enfaldiga, eftersom de då ta förluster beaktas. Möjliga följder: eftersläpande renovering som det brukade många gånger i DDR, tvång och auktioner, om finansieringen banken stänger av penningmängden kollaps i bostadspriserna, nya bostäder och så småningom sluta. Även om dessa konsekvenser inte att le, men de absurda idéer SPD.

Nu hålla. Han grundar sin säljrekommendation för guld så här: .. "130.000.000.000 € i Treasury är värt om bara halv sattes i skuldminskningen, som innebar en enorm lättnad för oss alla, utan vi låter våra guld kringspridda och beundra det som en egyptisk mumie. .. Vi har verkligen vår guld är inte lika med investera i grekiska obligationer. Men något mer meningsfullt än att hamstra det bör komma med även de mest konservativa statliga banker än. "Det finns lite för samordningen inom Handelsblatt att rubriken till en artikel författaren "Håll dig borta från guldskatt för Bundesbank" Till beröm för Bundesbank att de har denna skatt så långt mot alla försök att avfall honom tappert försvarade: Jan Mallien var bara en dag senare.

Från hela episoden, lär vi oss två saker: För det första, att nu alla känner uppmanas att bidra med sin egen uppfattning om guld. Och för det andra, att offra kvaliteten på argumenten blir förlorare. En kruka med guld i ordning, som han hörde Tyskland är verkligen ingen vanlig handelsvara, aktie eller obligation som kan säljas en gång. Försäljningen skulle driva upp guldpris antingen så att den faktiska vinsten skulle sammanfalla mot nuvarande redovisning vinst. Eller de många tyska guldet är sannolikt - det mycket mer sannolikt alternativ - billig mark försiktigt på den kinesiska och / eller andra asiatiska centralbanker. Slutligen är det mer än bara ett föremål för handel, är det den enda internationellt accepterade valutan fri fond.

Denna aspekt vinner enormt i betydelse på senare tid. Trigger, för en förändring Japan. Senast som centralbanken inte har tagit initiativ till att befria landet ur depressionen, men den nya premiärministern Shinzo Abe. På hans befallning är penningmängden i landet nu fullvuxen. Negativ kontroll och realräntor är redan en del av repertoaren av japanska depression kämpe. Och skiljer sig från liknande händelser under de senaste åren, kommer den här gången att läggas till yen avskrivningar.

Det kan komma att devalvera på 30-talet av förra seklet? En knepig fråga, eftersom dagens intressekonflikter, men skiljer sig avsevärt från den tidigare och den ekonomiska världskartan anno 2013 ser annorlunda ut än den 1933. På den tiden fanns det en tävling att devalvera, men starkt koncentrerade i Europa. Trots att dollarn skulle skjuta det brittiska pundet som den viktigaste valutan för tronen, men tills den slutliga frälsning i det internationella monetära systemet från Bretton Woods 1944, men gick mer än ett decennium. Euron i den närmaste framtiden dollarn som världsvaluta allvar konkurrerar är så osannolikt som en snabb integration av den kinesiska yuanen i ett nytt monetärt system.

Av allt detta följer att vi är i dag - om än i en annan skepnad - kommer att uppleva en fortsättning på den förvirring som började med kollapsen av guld Pool på 60-talet, med slutet av dollarns konvertibilitet mot guld i 1971 nådde sin första snöpligt klimax och sedan fram till idag märkbar i ny valuta krisen gör.

Här är bara två aktuella exempel som visar mycket olika problemområden, men i slutändan de båda tillåter en djupare insikt i den valuta kaos: 1 Amerikanerna har en hand för att förbli konkurrenskraftiga internationellt, för att få dollarn jämfört med andra valutor nedan. Men å andra sidan måste de noggrant se till att dollarn som global valuta och handel nummer ett inte alltför mycket halka, eftersom de då skulle kunna placera en mycket mindre statsobligationer utomlands. Andra Euron är en svag länk mellan rika och fattiga länder. Detta återspeglas bland annat i käbbel om de reformer som har ålagts de fattiga som de rika länderna. Nu klagar de fattiga eftersom de inte kan motstå trycket för reformer kan, och de rika, eftersom de reformer de inte utvecklas tillräckligt snabbt. Att euron som en svag länk finns ständigt i fara, kan knappast förvånande fortfarande.

Vem drar de möjliga konsekvenserna av det tänkande här är sannolikt och om igen irriterad när journalister, men också bankirer, gurus och tekniska analytiker förnekar guld fungerar som en reserv valuta, se slutet av sin prishöjningen nära, gör tvivelaktiga prisprognoser eller filosofera över en guld bubbla. Bli inte förvirrad av, eftersom vanligtvis fast bakom vaga funderingar som inte faktor i minst monetära kaos som nu och hotar att bli värre. De vilda konvulsioner i guldpris under de senaste dagarna, utan att kunna skada honom är till en ofelbar indikator. Du kommer snart att passera in i nästa uptrend. Läs mer...
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21241

Om: