Blogg gratis Logga in
Guldpriset nära 11-månaders högsta
guldpris | 03 Okt, 2012 | Huvudkategori | (340 Läst)
Guld höll fast igår, nära de senaste 11-månaders toppar, med investerare fortfarande villiga att bredda sin exponering för metallen efter en rapport som visade amerikanska privata sektorn jobb tillväxten var fortsatt långsam takt.
Spot guld var 0,3 procent högre på $ 1,778.66 ett uns av 1423 GMT.
Priserna slog $ 1,791.20 tidigare i veckan, den högsta sedan november förra året.
USA guld terminer för december leverans var upp 0,1 procent på $ 1,777.10 per ounce.
Analytiker sade att marknaden såg stark som ett antal faktorer, inklusive centralbank köpa, hade kombineras för att stödja priset.
"Guld har verkligen fått lite av våren i steg i slutet av sommarlovet. Det finns god fysisk köpa kommer genom och centralbank köpa är fast så marknaden kommer att stödja det ", säger Ross Norman, vd på guld-förmedling företag Sharps Pixley.
Credit Suisse analytiker Tom Kendall sa fysiska köpare behövde vara tillbaka betydligt på marknaden för att ta priser över $ 1.800 per uns, en siffra ses som nästa upp mål. "För att få denna marknad över $ 1.800 och trender högre igen vad vi behöver se är ett ökat deltagande i länder som Indien på köpsidan, som vi har ännu inte riktigt sett i alla ihållande form" Kendall sa.
Silver, efter att ha drabbats sju månader toppar på måndagen, var oförändrad på 34,61 $ per uns.
Bland platinagruppmetaller misslyckades industriell oro gripande Sydafrikas platina sektorn att stödja priserna. Spot platina ökade 0,6 procent till $ 1,679.99 ett uns.
Palladium ökade med 0,3 procent till 649,22 $ ett uns, inte att dra styrka från data sent på tisdagen som visade en kraftig ökning i USA bilförsäljningen i september.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=21061

Om: