Blogg gratis Logga in
Guldpris och ekonomiska förutsägelser
guldpris | 12 Jun, 2012 | Huvudkategori | (594 Läst)
Ekonomiska prognosmakare förutspår mer kvantitativa lättnader från Federal Reserve. Med den senaste tidens $ 868.000.000.000 stimulanspaket som i slutändan inte stimulera ekonomin som väntat, men bara skapat en sidoförflyttning, har investerare undrar om Federal Reserve kommer att dyka upp tryckpressarna ännu en gång. Experter som sena Bob Chapman, som avled den 4 juni, trodde att vi kommer att se ytterligare en runda av pengar utskrift i en nära framtid av Federal Reserve, vilket kan resultera i en ytterligare förnedring i USA dollarn. Veteran guld och silver handlare Jim Sinclair är också prognoser QE3, pengar tryckning av Fed. Experter som Jim Rogers förutspår en fortsättning omsvängningen i guldpris, men i slutändan är hausse på sina långsiktiga guld priser. Jim Rogers säger "Om guldpriset sjunker till $ 1300 Jag hoppas att jag är smart nog att köpa mer."

Prognosmakare, Bob Chapman, var en av de främsta experterna på ekonomin och ädelmetaller. Bob avled den 4 juni från pankreascancer. Vi kommer säkert att sakna hans stöd i att hjälpa oss alla förbereda sig inför den kommande krisen. Vi kommer att minnas Bob Chapman som en av dem som gjort en skillnad i andras liv, en sann humanist och en hjälte. Vi skickar våra kondoleanser till hans familj. För alla som vill förbereda för den kommande ekonomiska stormen, skulle det vara värt att se videor från Bobs radiointervjuer under de senaste månaderna. Bob arv och avtryck han lämnade på samhället kommer att märkas i årtionden genom att de människor han väglett den finansiella säkerheten.

Bob Chapman, som var känd för sina noggranna förutsägelser rekommenderas investerare att flytta sina pengar till säkerhet. Bob rekommenderar att folk avsätta en tredjedel av sparandet till ädla metaller, som silver och guld icke numismatiska mynt ädelmetaller. Han trodde att genom att flytta pengar till hårda tillgångar, kommer en investerare att kunna spara köpkraft sina dollar. Genom att hålla guld och silver detta kommer att förhindra förlust av medel på grund av den deprecierande fiat valuta. Fiat valutor har en omvänt förhållande med ädla metaller. När dollarn devalverats, silver och priser guld ökar. Ingen valuta har aldrig varat mer än åttio år och alla valutor så småningom möta sin undergång.

Nyligen både Kina och Japan har meddelat att de rör sig bort från handel med USA dollarn. Den amerikanska dollarn har använts som världens reservvaluta sedan 1944 och det är därför amerikaner har råd att köpa en mer påkostad livsstil än deras tredje motsvarigheter världen nation. En världens reservvaluta är en valuta som hålls i betydande mängder av många regeringar. Efter andra världskriget gjorde Breton Woods avtalet officiellt US Dollar världens reservvaluta. Både Japan, Kina och andra länder i Europa förnedrade avsiktligt sina valutor så att de kunde öka exporten. Som ett resultat har det mesta av tillverkningen i USA har flyttats utomlands.

Amerikaner har blivit beroende av import för sin mat och tillverkade produkter såsom vitvaror, kläder, bilar och elektronik. Övergången från den amerikanska dollarn kan orsaka en kollaps i värdet av dollarn och kommer att ha en större ekonomisk effekt på amerikanska företag såväl som dess medborgare. De flesta amerikanska företag förlitar sig på import för att driva sina företag. Om du titta etiketterna i köpcentra, kommer du att märka hur många objekt görs i Kina. Viktigast livsmedelsbutiker även åberopa import av mat, och oförmåga att importera livsmedel skulle leda till tomma hyllor och större prishöjningar.

De senaste meddelanden från BRICS (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina) nationer, liksom Japan, om deras steg bort från den amerikanska dollarn som sin handelsvaluta, kommer att ha en stark inverkan på levnadssättet amerikanska medborgare. Övergången från den amerikanska dollarn som världens reservvaluta kommer att minska värdet av den amerikanska dollarn, och kan leda till en slutlig kollaps av den amerikanska valutan. De flesta amerikaner har betingats att tro att deras livsstil är garanterade och har ingen aning om vad som kommer runt hörnet.

En liknande situation inträffade på 1930-talet då Wiemar republiken (fd Tyskland) hade också en valutakriser. Före detta valutakrisen var Wiemar republiken blomstrande ekonomiskt. Det var när regeringen fortsatte att trycka pengar, som om det skulle omodernt att en valutakris hänt. En liknande händelse äger rum inne i USA.

Under kollapsen av valutan i Wiemar Republiken folket inte visste kollapsen hade hänt förrän efter att de inte kunde komma åt sina bankkonton. För flera månader människor såg hur värdet av deras Dollarn sjönk och priset på bröd så småningom kostar tusentals dollar. Folk använde sina papper valuta som bränsle för sina eldstäder, eftersom deras pengar var värdelösa. När regeringen slutligen arbetat för att rätta till situationen, var människorna i Wiemar republiken endast ges 10% av sina tillgångar tillbaka i form av en ny valuta. Enligt experter samma situation skulle kunna hända i USA. Och de flesta av den amerikanska befolkningen är helt blind vad som sker ekonomiskt i USA.
Trackback URL: http://www.bloggsite.se/trackback.php?id=20703

Om: